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英語の料理レシピ紹介や、アメリカでの出来事など
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『ティラミス』 イタリアのデザートとしては有名なですよね。
これは大人の味!って感じで、男の人にも人気があったりするデザートです。

では、早速ティラミスのレシピへ~! 


『Tiramisu』


☆Ingredient☆

about 32cm x 24cm baking dish

6 egg yolks
2 1/4 cups & 2 tablespoons (500g) mascarpone cheese
1 1/2 cups & 4 tablespoons (360ml) strong sepresso, cooled
2 teasponns dark rum
One 21cm round chocolate Cake
8 tablespoons bitterweet chocolate shavings or
4 tablespoons cocoa powder, for garnish



☆Direction☆

Slice chocolate cake in two or three equal pieces

In a large bowl, using an electric mixer with whisk attachment,
beat agg yolks and sugar until thick and pale, about 5 minutes.

Add mascarpone cheese and beat until smooth.

Add 1 tablespoon of espresso and mix until thoroughly combined.


In a small shallow dish, add remaining espresso and rum,

Place the one sliced chocolate cake on the bottom of a baking dish.

Pour espressp & rum mixture on top chocolate cake

Using 1/2 of mascarpone mixture spread evenly over chocolate cake.

repeat the last 2 steps on the second layer


Cover tiramisu with plasric wrap and refrigerate for at least 2 hours,
up to 8 hours.


Before serving, sprinkle with chocolate shavings or cocoa powder.


いかがでしたか?

卵黄は火を通さないので、新鮮な卵を使って下さい。
そして、卵黄と砂糖を混ぜて、thick and paleとありますね!
このPaleは薄いビールのような色、淡い黄色の事を言っています。

卵黄の色は濃い黄色、またはオレンジ色ですが、よく混ぜると淡い黄色に
なりますので、そのくらいまで混ぜて下さい。


チョコレートケーキは、丸いケーキ型でやかずに、鉄板で焼くと、
焼く時間も短縮でき、薄くきらなくてもいいので、扱いやすいです。


そして、冷蔵庫で最低2時間とありますが、本当は1日くらい置いた方が、
スポンジ、エスプレッソ、マスカルポーネがしっとりと馴染んで美味しいですよ

エスプレッソが無い場合は、インスタントコーヒーでも十分です。
ピックはインスタントコーヒーを濃いめにして使ってます。


今日はこのレシピを紹介したので、『ティラミス』がムショウに食べたくなって、(4日前にも食べたけどね)


スーパーで買い物ついでにマスカルポーネチーズを探したけど見つかりませんでした><

残念!でも、食べたいよ~
明日、他のスーパーに行ってみようかな?
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今日のメニューは デザート    
『Chocolate Croissant Bread Pudding
      With Bourbon Ice Cream Sauce』                  


さて、今日のレシピはちょっと名前が長いですよ~いいですか~
『Chocolate Croissant Bread Pudding With Bourbon Ice Cream Sauce』
読むだけで疲れちゃう???

今日のレシピはクロワッサンを使いますが、プレーンでも美味しいけど、
チョコクロワッサンがお勧め♪ですよ。

それでは早速レシピへ~

『Chocolate Croissant Bread Pudding With Bourbon Ice Cream Sauce』
6 servings

☆Ingredient☆

Unsalted butter-----------------8 tablespoons(120ml)
Sugar---------------------------1~1 1/5 cup(200-240ml)
Ground cinnamon-----------------1 1/2 teaspoons
Vanilla extract-----------------1 teaspoon
Large eggs----------------------5
Heavy cream---------------------3 cup(600ml)
Croissents----------------------12
Raisins-------------------------8 tablespoons(120ml)
Bittersweet chocolate-----------2/3 & 1/4 cup
☆Preparation☆

Preheat oven to 175 degrees C.

The eggs are lightly beaten.

The chocolate is roughly chopped small.

Break up the croissants into 2~2.5cm pieces.


☆Recipe☆

In a food processor or blender or bowl and hand mixer combine butter and
sugar process until well blended.
Add cinnamon,and vanilla,and pulse to combine.

While the processor or blender or bowl and hand mixer are running
crack 5 eggs into the mixture.

Turn off the mixer and scrape down the sides.
Add the heavy cream and pulse to combine.

Lightly butter a about 23cm by 32cm baking dish.
The croissants layer in the pan.
Scatter the raisins and shaved bittersweet chocolate over the top,
and gently mix to incorporate.

Pour the egg mixture over the croissants,soak for 8 to 10 minutes.
You need to push croissants pieces down this time to ensure
even coverage by egg nuxture.

Cover with foil and bake for 35minutes.
Remove foil and bake for additional 10 minutes to brown the top.
The croissant bread pudding is done when the custard is set,
but still soft.Allow to cool.


Bourbon Ice Cream Sauce

Vanilla ice cream---------------3 2/3 cup
Bourbon-------------------------4 tablespoons


Place ice cream in refrigerator the day before use.

At service,stir in bourbon and serve with bread pudding.



今日のレシピはいかがでしたか???
ちょっと甘い感じもしますので、お砂糖は自分好みで調節するといいと思います。
私もいつも、レシピよりも少しお砂糖控えめで作ったりしていますが、
アメリカのお友達を招待して作る時などは、そのままの分量で作ります。

やっぱり、アメリカの人たちは結構甘めにした方が好きみたい。
スカーリー君もその中に入っているんですけどね。

アイスクリームソースはお好みでどうぞ♪
入れなくてもプティングだけでも十分美味しいですし、お子様がいたらバーボンは使えませんもんね。 

それか、作るの面倒なら普通のバニラアイスクリームだけでも十分美味しくいただけます。

プティングと言えば、スカーリー君の叔父さんの大得意のデザートで、 すごくおいしいです。
スカーリー君はレーズンがあまり好きじゃないので、いつもレーズン抜きをリクエストしていますが、却下される場合が多いです。(笑)

もちろん、私が作る時はレーズン抜きなのです。
レーズン抜きでも十分美味しいですが、チョコレートは入れたほうが絶対いいです。

Banana Bread』この読み方はバナナ ブレッド!
バナナのパンじゃないけど、日本ではバナナ パウンドケーキと呼ばれているものです。

アメリカでは、バナナ パウンドケーキとは呼ばずに、バナナ ブレッドと呼びます。
なぜブレッドなのか?よくわからないのですが、おやつというよりも、朝食に出されたりするためでしょうか?

そんなバナナ ブレッドですが、このレシピ本当に絶品です!
家でも大好評のバナナブレッド!
お家にあるバナナが黒ずんできたら、ぜひこれを試して見てください。


☆☆☆Banana Bread☆☆☆ 
ここではアメリカの軽量カップ表示です。

1Cup(240ml) Granulated Sugar
8 tablespoons unsalted butter(room temperature)
2 large eggs
3~4 ripe bananas
1 tablespoon milk
1 teaspoon ground cinnamon
2(480ml)cup flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt

Preheat the oven to 160℃.Butter a 22.5x12.5x7.5cm ioaf pan

Cream the sugar and Butter in a large mixing bowl until light and fluffy.
Add the eggs one at a time,beating well after each addition.

In asmall bowl,mash the banana with a firk.Mix in the milk and cinamon.
In another bowl,mix together the flour,baking powder,baking soda and solt.

Add the banana mixture to the creamed mixture and stir until combined.Add dry ingredients,mixing just until flour disappears.

Pour batter into prepared pan and bake 1hour to 1 hour 10 minutes,until a toothpick inserted in the center comes out clean.

set aside to cool on a rack for 15 minutes.Remove bread form pan,invert onto rack and cool completely before slicing.

豆知識
アメリカのレシピは日本と違って、秤よりも計量カップの方がよく使われます。
計量カップは日本は200mlですが、アメリカは240mlです。
計量スプーンは日本と同じです。 


お好みで、クルミなどナッツ類を入れても美味しいです。
その時は1カップを目安に入れて下さいね。

また、アメリカでは蜂蜜やクリームチーズ、アイスクリームをトッピングして食べたりもします。
お好みで色々試してみるのもいいかもしれませんね。 





プロフィール
HN:
ピック
性別:
女性
趣味:
ガーデニング
自己紹介:
住んでいる所
アメリカ東海岸

好きな物
チョコレート、アイスクリーム
へーゼルナッツ チョコクリーム
ケーキ、お茶  
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