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チョコレート大好きさんにお奨めです♪

チョコレートムース・・・名前を聞いただけで笑顔になっちゃいますよね?!

可愛いココットに作ってプレゼントにもいいし、自分でお楽しみ♪もOKですよね?!

では、早速レシピへGO~

『Chocolate Mousse』
 4 servings

☆Ingredient☆

120ml semisweet baking chocolate, chopped
3 tablespoons unsalted butter, at room temperature
3 large eggs, separated
4 tablespoons plus 2 tablespoons sugar
120ml heavy cream, cold
1/2 teaspoon vanilla extract
Whipped cream and chocolate shavings, for garnish


☆Direction☆

Put the chocolate and butter in a heatproof bowl and
place over a saucepan containing about 1.5cm of barely simmering water
(or use a double boiler).

Stir with a wooden spoon until the chocolate is melted and the mixture is
smooth.
Remove the bowl from the heat and let cool slightly.

Then grab a whisk and beat the egg yolks into the chocolate,
1 at a time, beating until smooth after each addition.
Set aside.

In another bowl, beat the egg whites until foamy.

Gradually beat in 8 tablespoons sugar and continue beating until stiff
peaks form.

In a chilled bowl, beat the heavy cream until it begins to thicken up.

Add the remaining 2 tablespoons sugar and the vanilla and continue beating
until the
cream holds soft peaks.

Now that you've got the elements prepared, put it all together.

Gently fold the egg whites into the chocolate mixture to lighten it. Then,
fold in the whipped cream.

Take care not over work the mousse or it will be heavy.

Divide the mousse between 4 individual glasses.

Cover and chill for several hours.

Garnish with whipped cream and chocolate shavings before serving..


卵は火を通さないので、新鮮な卵を使ってくださいね。

ピックはもう少し暖かくなったら、このムース作ってみたいと思います。
気温は-3度寒すぎて、冷たいデザートはもう少しお預けです(笑)
PR
ピーチシャーベット!
暑い夏にはピッタリ!おやつやデザートとしてお奨めです♪

意外と甘さ控えめでお勧めですよ~


☆Ingredient☆

1 Peach can
1/2 cup apple juice
1/2 cup cranberry juice
1 to 2 tablespooms lemon juice
3 to 4 fresh mint leaves


☆Drection☆

In a blander, combine the peach, peach can syrup and the mint.
puree until combined.

Put mixture into an ice cube tray and freeze.

In a blander, combine the peach Ice cube, apple juice,
lemon juice and cranberry juice.

Blend to combine

いかがでしたか?
すっごい簡単&お手軽に作れるのでお勧めです。

家では、ピーチ、パイナップル、洋ナシと色々とバージョンを
変えて作ってます。


ジュース類を1/4カップにして、アイスキャンディーの型に入れてさらに
凍らすと、自家製アイスキャンディーの出来上がりです♪


クランベリージュースが無い場合は、アセロラのジュースとか、
お好きなジュースを使って下さいね。

一応、クランベリージュースとはこんなのです。
http://aoi-himawari.chu.jp/cranberry.html


ピックはオレンジジュースが嫌いなので、使ったことはないのですが、
オレンジジュースでもOKですよ。

そして、もしちょっと水っぽいのであれば、氷を入れて
さらにブレンダーで氷が無くなるまで混ぜてくださいね。

もし、甘さが足りないのであれば、シロップを最後に加えて、さらに混ぜて下さい。



シロップのレシピ

1/4 cup water
1/2 cup sugar

In a saucepan, combine water and sugar over medium heat.
Bring to a boil, reduce heat and simmer for 5 minutes, until
the sugar has dissolved.

Take pan off heat and cool the syrup.
Any extra cooled syrup can be saved in an airtight container.


ピックはいつも、桃缶のシロップも入れているので、余分なシロップは
入れて無いです。

それでも、甘くて美味しいですよ。 子供達にも、人気のシャーベットです。

このシロップはアイスティー、アイスコーヒー、またはカクテルなどにも利用できます♪
プロフィール
HN:
ピック
性別:
女性
趣味:
ガーデニング
自己紹介:
住んでいる所
アメリカ東海岸

好きな物
チョコレート、アイスクリーム
へーゼルナッツ チョコクリーム
ケーキ、お茶  
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