英語の料理レシピ紹介や、アメリカでの出来事など
カテゴリー
ブログ内検索
最新記事
フリーエリア
|
× [PR]上記の広告は3ヶ月以上新規記事投稿のないブログに表示されています。新しい記事を書く事で広告が消えます。
『Caesar Salad with Crouton』 やっぱり、シーザーサラダにクルトンは必須ですよね?!
さて、きょうのレシピは、お友達がランチの時にシーザーサラダを 作ってくれて、 それが美味しかったので、 『シーザーサラダ』を紹介しますね。 クルトンも自分で作りますよぉ~ 面倒な人は買ってね。 『Caesar Salad with Crouton』 ☆Ingredient☆ Croutons Crusty Italian bread----------------1/2 loaf Extra-virgin olive oil--------------4 tablespoons(60ml) Grated Parmesan cheese--------------1/3 cup Fresh or dry thyme------------------2 tablespoons salt and pepper Dressing Anchovy-----------------------------4 fillets Garlic------------------------------1 clove Lemon juice-------------------------2 lemon Water-------------------------------1 tablespoon Extra-virgin olive oil--------------8 tablespoons(120ml) Freshly grated Parmesan cheese------8 tablespoons(120ml) Salt and pepper Romaine lettuce---------------------2 heads Freshly grated Parmesan cheese,for garnish ☆Preparation☆ Heat the oven to 175 degrees C. Smashed garlic. Wash, drain,and cut lettuce to desired size. ☆Recipe☆ Cut the bread into small pieces and put them into a bowl. Add the olive oil,Parmesan,and thyme leaves,season with salt and pepper. Mix this well to combine all the flavors. Spread the cubes out onto a baking sheet and bake until they are golden brown,about 15 minutes. Let them cool before tossing them onto the salad. Put the anchovies,garlic,lemon juice,and water into a blender and process for 30 seconds until the mixture is smooth. With the blender running,pour the olive oil in slowly for the dressing to emulsify. Stir in the Parmesan and a couple of grinds of pepper. Season,to taste,with salt and set aside. (Refrigerate the dressing if you will not be using it right away.) Tear the lettuce into a large bowl. Add enough dressing to coat the salad to your liking. Add the croutons and some extra Parmesan and toss the salad well. Serve immediately. 今日のレシピには『Romaine lettuce』を使いましたが、 日本では『ロメインレタス』と呼ばれている物です。 あまり聞きなれない、レタスだとは思いますが、 ロメインレタスとはこんなレタスです。 http://www.rakuten.co.jp/kitagata/590864/591321/#590442 シーザーサラダは歯ごたえのある、Romeine lettuceが最適ですので、 ぜひ一度試してみてね♪ そして、レシピでは手軽に手に入れやすい、パルメザンチーズを使ってますが、 友達はフェタチーズを使っていました。 フェタチーズはパルメザンと味や香りは似ていますが、もっとクリーミーなチーズです。 フェタチーズはなかなか、見つけるのは難しいと思いますが、 ここのお店にはありました。 http://af1.mag2.com/m/af/0000065671/001/s00000000458001/019 このお店の『フレッシュタイプ』のカテゴリーにありました。 見るだけはタダなので、一応こんなチーズもあるのね~という事で 時間のある時にでも見てみてね♪ PR |