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 『Rosemary Grilled Chicken Thighs and Wild Mushroom Sauce』
  ローズマリーチキン&マシュルームソース
 

今回のレシピはちょっと見栄えも良いので、お奨めのレシピです♪ 
週末はお友達などを呼んで、ホームパーティーもいいですね!


『Rosemary Grilled Chicken Thighs and Wild Mushroom Sauce』

☆Ingredient☆

Boneless skinless chicken thighs-----------650-700g
Extra-virgin olive oil,for drizzling
Coarse salt and black pepper
3 stems fresh rosemary


Chicken or vegetable stock---------------1 1/3cup
Dried porcini mushrooms------------------28-30g
Extra-virgin olive oil-------------------2 tablespoons
Bacon------------------------------------3 slises
Garilc-----------------------------------2 Cloves
Shallot----------------------------------1 large or 1/4 small onion
Portobello mushroom----------------------2
(If you can’t get Portbello mushrooms you may use 10 white mushrooms)
Flour------------------------------------1 tablspoon
Dry red wine-----------------------------1 1/5cup
Coarse salt and black pepper



☆preparation☆

Rosemary----------------Leaves stripped and chopped
Beacon------------------chopped
Portbello mushroom------halved and sliced
Garlic------------------crushed
Shallot-----------------chopped


☆recipe☆

Heat a grill pan or pan over high heat.
Drizzle chicken thighs with oil,season with salt,pepper and rosemary.
Grill chicken 5 minutes on each side and remove from to rest for 5 minutes.


Place stock in a small bowl and cover.
Heat in microwave on high for 2 minutes.
Remove stock from microwave with oven mitt.

Add dried porcini to the dish and replace the cover.
Ateep porcinis in stock 5 to 10 minutes to reconstitute mushrooms.
This may also be done on the stovetop.
Simmer broth,and mushrooms for 10 minutes over low heat.


In a medium skillet,add 2 tablspoons olive oil, saute pancetta,
crushed garlic and chopped shallot over medium heat for 3 minutes,
to crisp beacon at edges.

Add sliced portobello mushrooms to the pan and season with salt and pepper.
Saute mushrooms 10 minutes,or until dark and tender.

Add flour and cook 1 minute.
Add red wine to the pan reduce by 1/2,about 1 minutes.
Add reserved stock and porcini mushrooms to the pan and simmer together
1 to 2 minutes longer to combine.

Slice chicken thighs and fan out fan out on a plate.
Ladle thick mushroom sauce down over sliced chicken and serve.


今日のレシピには聞きなれない2種類のキノコが登場しましたが、

Portbello mushroomは日本語読みではポートベロ マシュルームと言って
大きさが、手のひら大と大きなマシュルームで、

色はシイタケと同じ茶色をしたマシュルームです。


porcini mushroomsは日本語読みでポルチーニ茸と言われていて、
日本のマツタケのような、香り高いちょっとお高めのキノコです。

ですが、美味しいですのでぜひポルチーニ茸で作ってみてください。 

お手ごろ価格のポルチーニを見つけましたので、見てみて下さい。
ポルチーニ茸 http://z.la/zg9cw

ポルチーニにはちょっと無理!って人は普通のホワイトマシュルームやエリンギなど、
お好みのキノコを使っても美味しくできます♪ので、チャレンジしてみてくださいね。

材料にあるShallotは日本ではエシャロットと呼ばれている、小さい玉ねぎの様な物です。
味は玉ねぎよりもマイルドで、ドレッシングなどにも向いています。

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プロフィール
HN:
ピック
性別:
女性
趣味:
ガーデニング
自己紹介:
住んでいる所
アメリカ東海岸

好きな物
チョコレート、アイスクリーム
へーゼルナッツ チョコクリーム
ケーキ、お茶  
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