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英語の料理レシピ紹介や、アメリカでの出来事など
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今日のメニューは デザート    
『Chocolate Croissant Bread Pudding
      With Bourbon Ice Cream Sauce』                  


さて、今日のレシピはちょっと名前が長いですよ~いいですか~
『Chocolate Croissant Bread Pudding With Bourbon Ice Cream Sauce』
読むだけで疲れちゃう???

今日のレシピはクロワッサンを使いますが、プレーンでも美味しいけど、
チョコクロワッサンがお勧め♪ですよ。

それでは早速レシピへ~

『Chocolate Croissant Bread Pudding With Bourbon Ice Cream Sauce』
6 servings

☆Ingredient☆

Unsalted butter-----------------8 tablespoons(120ml)
Sugar---------------------------1~1 1/5 cup(200-240ml)
Ground cinnamon-----------------1 1/2 teaspoons
Vanilla extract-----------------1 teaspoon
Large eggs----------------------5
Heavy cream---------------------3 cup(600ml)
Croissents----------------------12
Raisins-------------------------8 tablespoons(120ml)
Bittersweet chocolate-----------2/3 & 1/4 cup
☆Preparation☆

Preheat oven to 175 degrees C.

The eggs are lightly beaten.

The chocolate is roughly chopped small.

Break up the croissants into 2~2.5cm pieces.


☆Recipe☆

In a food processor or blender or bowl and hand mixer combine butter and
sugar process until well blended.
Add cinnamon,and vanilla,and pulse to combine.

While the processor or blender or bowl and hand mixer are running
crack 5 eggs into the mixture.

Turn off the mixer and scrape down the sides.
Add the heavy cream and pulse to combine.

Lightly butter a about 23cm by 32cm baking dish.
The croissants layer in the pan.
Scatter the raisins and shaved bittersweet chocolate over the top,
and gently mix to incorporate.

Pour the egg mixture over the croissants,soak for 8 to 10 minutes.
You need to push croissants pieces down this time to ensure
even coverage by egg nuxture.

Cover with foil and bake for 35minutes.
Remove foil and bake for additional 10 minutes to brown the top.
The croissant bread pudding is done when the custard is set,
but still soft.Allow to cool.


Bourbon Ice Cream Sauce

Vanilla ice cream---------------3 2/3 cup
Bourbon-------------------------4 tablespoons


Place ice cream in refrigerator the day before use.

At service,stir in bourbon and serve with bread pudding.



今日のレシピはいかがでしたか???
ちょっと甘い感じもしますので、お砂糖は自分好みで調節するといいと思います。
私もいつも、レシピよりも少しお砂糖控えめで作ったりしていますが、
アメリカのお友達を招待して作る時などは、そのままの分量で作ります。

やっぱり、アメリカの人たちは結構甘めにした方が好きみたい。
スカーリー君もその中に入っているんですけどね。

アイスクリームソースはお好みでどうぞ♪
入れなくてもプティングだけでも十分美味しいですし、お子様がいたらバーボンは使えませんもんね。 

それか、作るの面倒なら普通のバニラアイスクリームだけでも十分美味しくいただけます。

プティングと言えば、スカーリー君の叔父さんの大得意のデザートで、 すごくおいしいです。
スカーリー君はレーズンがあまり好きじゃないので、いつもレーズン抜きをリクエストしていますが、却下される場合が多いです。(笑)

もちろん、私が作る時はレーズン抜きなのです。
レーズン抜きでも十分美味しいですが、チョコレートは入れたほうが絶対いいです。

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プロフィール
HN:
ピック
性別:
女性
趣味:
ガーデニング
自己紹介:
住んでいる所
アメリカ東海岸

好きな物
チョコレート、アイスクリーム
へーゼルナッツ チョコクリーム
ケーキ、お茶  
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