英語の料理レシピ紹介や、アメリカでの出来事など
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『シンプル トマトソース』
さて、さて今日のレシピのトマトソースは家では大活躍のソースの一つです。 簡単だし、作りおきが出来るので、本当に重宝してます♪ パスタのソースにはもちろん、ピザやパルメザンチキンにとアイディア次第でいろいろと使える、 一押しのトマトソースです。では、では早速レシピへ~~~~~~♪ Simple Tomato Sauce 2/3 cup extra-virgin olive oil 1 small onion, chopped 2 cloves garlic, chopped 1 stalk celery, chopped 1 carrot, chopped 2 (32-ounce) cans crushed tomatoes 2 dried bay leaves 4 tablespoons unsalted butter, optional seasalt and freshly ground black pepper In a large casserole pot or Dutch over, heat oil over medium high heat. Add onion and garlic and saute until soft and translucent, about 5 to 10 minutes. Add celery and carrots and season with salt and pepper. Saute until all the vegetables are soft, about 5 to 10 minutes. Add tomatoes and bay leaves and simmer uncovered on low heat for 1 hour or until thick. Remove bay leaves and check for seasoning. If sauce still tastes acidic, add unsalted butter, 1 tablespoon at a time to round out the flavors. Add 1/2 the tomato sauce into the bowl of a food processor. Process until smooth. Continue with remaining tomato sauce. If not using all the sauce, allow it to cool completely and pour 1 to 2 cup portions into freezer plastic bags. This will freeze up to 6 months. いかがでしたか?材料もすぐに準備できますよね。 オリーブオイルが多い?と思われた方もいると思いますが、たっぶりが美味しいですよ。 また、真っ赤なトマトソースが作りたいならアクは取らない事です。 ピックもトマトソースを作る時はアクは取りませ~ん。 あと一つ!トマト缶ですが、ホールトマトを自分で潰して使ってもOKです。 生のトマトもOKよ。その時は皮を取り除いて使ってね。 このソースは作り置きをして冷蔵しておけば、一ヶ月は十分持ちます。 なので、一度に作っておいて作り置きをすれば、次回にはソースを作る手間が省けて時間短縮にもなりますよね?! 私の場合は、作り置きしたトマトソースはちょっと手間のかかるパルメザンチキンへの利用が多いです! PR |