英語の料理レシピ紹介や、アメリカでの出来事など
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『Chicken Fried Steaks』 (チキンフライド ステーキ)
このレシピの名前、なんでステーキ(Beef)なのにチキン? 私もよく分かりません。こういう名前なんですよねぇ~ でも、味はGOOD! 日本ではBeefをフライするって、あまり聞かないですよね? これね、見た目はう~ん・・・とんかつに少しにてるかな?形がね パン粉は使わないのですが、スライスしたお肉を揚げるって所は一緒ですね。 さっそく、今日のレシピを 『Chicken Fried Steaks』 ☆Ingredient☆ beef top rounf-----------------1cm-1.5cm thick 4pieces Flour--------------------------3 1/2cup and 4 teaspoons Buttermilk or Milk-------------1 3/4 cup seasoning paprika-------------------------2 1/2 tablespoons salt ---------------------------2 teablespoons garlic powder ------------------2 teablespoons black pepper -------------------1 teablespoon onion powder -------------------1 teablespoon cayenne pepper -----------------1 teablespoon dried oregano ------------------1 teablespoon dried thyme --------------------1 teablespoon Vegetable oil, for frying ☆preparation☆ In a small bowl combine the all seasoning. Using a meat mallet,vigorously pound each steak until well tenderzed and about 5mm thick. In a large bowl combine the flour with 3 tablespoons seasoning mix. In another large bowl combine the buttermilk or milkwith the remaining 1 tablespoon seasoning mix. Coat the steak with the flour. Steak off the excess flour,dip the steaks in the buttermilk or milk and then coat again with the flour. Place the coated steak on a rack over a sheet tray until ready to fry. Preheat the oven to 95 degrees C. Heat 1cm-1.5cm of oil in a large,deep skillet or Dutch oven over medium-high heat until almost smoking. Fry the steaks in the hot oil until golden brown and cooked through, 1 to 2 minutes per side. When the steak is done,transfer to a paper-lined tray or plate to drain. 今日のこのメニューもアメリカではポピュラーで、レストランでもお目にかかれます。 これに、ホワイトソース(ベシャメルソース)をかけて食べるのが ポピュラーな食べ方ですが、私はケチャップで食べるのが好きです。 MIXシーズニングを作るのがちょっと面倒かもしれませんが、 お好みのシーズニングを使っても大丈夫です。 ハーブのオレガノとタイムは入れても入れなくてもOKですので、お好みでどうぞ! 私は、オレガノとタイムを乾燥パセリに変えて使ったりしていますので、 家にある物で挑戦してみてくださいね。 でも、ガーリックパウダーとオニオンパウダーは入れたほうが美味しいですし、意外と使う機会もあると思うので、 これを機に購入してみるのもいいかもしれませんね。 今日も最後までお付き合いありがとうございました。 PR |