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英語の料理レシピ紹介や、アメリカでの出来事など
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昨日はお菓子の家作りに挑戦したピックです。

だけど、パーツをくっつけるノリの代わりのに使用する 粉砂糖の在庫が無い事が判明!

がっかりしながら、とりあえず、パーツを焼いて、 今日、仕上げる予定です。

さて、今日のレシピは ,和風チックなレシピなんですよ~


Grilled Chicken Breast with Ginger and Soy 』


☆Ingredient☆

480ml soy sauce
120ml extra-virgin okive oil
60ml sesame oil
1 lime, juiced
10cm fresh ginger, chopped
2 garlic cloves, chopped
120ml chopped fresh cilantro leaves
4 boneless, skinless chicken breasts, pounded thin
2 tablespoons Hot chili oil

☆Direction☆

combine the 240ml soy sauce, 60ml olive oil,
1 tablespoon Hot chili oil, 2 tablespoons sesame oil,

half of the lime juice, ginger,and garlic,
and 60ml cilantoro in the bottom of each of 2 large freezer bags.

Put 2 chicken breasts in each bag and get them coated with the marinade.

Then set the bags on a work surfase, force the air out and seal them.

Allow chicken to marinade for 1 hour.

You can also freeze the chicken right in the marinade at thsi point.

To do so fold each bag over the chicken 3 times, tape them well,
and date them.

Pu it in the freezer for up to 2 months.

Place a large grill pan or frying pan over medium-high heat.

Fold a few paper towels into a thick square.

Blot some oil on the paper towels and then carefully
and quickly wipe the ridges of the grill pan or frying pan.


Remove the chicken breasts from the marinade
and season with salt and peppre.

Lay the chicken on the hot grill and cook 3 to 5 minutes
on sach side until charred and firm.

今回の作り方で、ちょっと分かりにくいのは

Blot some oil on the paper towels and then carefully
and quickly wipe the ridges of the grill pan or frying pan.

ではないかな?

Blotの意味は
『しみ、よごれ』『汚す、~にしみをつける』と言う意味なので、

ここでは『ペーパータオルにオイルを染み込ませる』って言う意味になります。

英文でもあるように、フライパンやグリルパンは熱くなっているので、
すばやく、表面を拭いてくださいね。

火傷に注意です!!!


日本料理にはよく、生姜(ジンジャー)を使いますが、
アメリカの料理にも、意外と登場するスパイスの一つです。


そして、アメリカのお菓子の家は、ジンジャーブレッドと呼ばれる、
クッキーとパンの中間のようなお菓子で作られているのを
知っていましたか?


名前の通り、生姜が入っているのですが、
結構美味しいんです!


本当のジンジャーブレッド ハウスはこんな感じです。


写真をクリックしたら、拡大してみれます。


このジンジャーブレッド ハウスは
ホワイトハウスの形をした物です。


さて、これから粉砂糖を買って、
お菓子の家を完成させなきゃ~です。


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チキンを使ったお料理!

今日のレシピはイタリアン風 チキンピカタですが、
今夜のメインディッシュにと思っています。


『Chcken Piccata』
 4 servings


☆Ingredient☆

2 skinless and boneless chicken breasts, butterflied and then cut in half
Sea salt and freshly ground black pepper
Flour, for dredging
6 tablespoons unsalted butter
5 tablespoons extra-virgin olive oil
80ml (2/5 cup) fresh lemon juice
120ml chicken stock
1/4 cup brined capers, rinsed
2/5 cup fresh parsley, chopped


☆Diewction☆


Season chicken with salt and pepper.

Dredge chicken in flour and shake off excess.

In a large skillet over medium high heat, melt 2 tablespoons of butter with 3 tablespoons olive oil.

When butter and oil start to sizzle, add 2 pieces of chicken and cook for 3 minutes.

When chicken is browned, flip and cook other side for 3 minutes.

Remove and transfer to plate.

Melt 2 more tablespoons butte add another 2 tablespoons olive oil.

When butter and oil start to sizzle, add the other 2 pieces of chicken and brown both sides in same manner.

Remove pan from heat and add chicken to the plate.

Into the pan add the lemon juice, stock and capers.

Return to stove and bring to boil, scraping up brown bits from the pan for extra flavor.

Check for seasoning. Return all the chicken to the pan and simmer for 5 minutes.

Remove chicken to platter.

Add remaining 2 tablespoons butter to sauce and whisk vigorously.

Pour sauce over chicken and garnish with parsley.


材料でSea saltとありますが、家庭で使っている塩でOKです。

ちなみに、ピックもSea Salt使ってますが、
妹の旦那の出身地で作られている、海塩ですが、

すごく、味が濃くて、普通の塩との違いがすぐにわかります。

ちなみに海塩って?って方はここをチェック!

沖縄産 海塩 

新海水の塩

調べてみて、海塩にも色々なタイプがある事を発見!

沖縄産の海塩はパウダーのようなキメの細かいサラサラした塩
深海水の塩は見た目は普通の塩と変わらないようです。

ピックが使っているのも、見た目は普通の塩と変わらない感じ!

でもね、アメリカで普通に売られている塩って、
とってもサラサラしてるの!

実家で使ってたのは、もっとどっしりとした、湿り気のある感じの
塩だったんだけど、

アメリカのはサラサラ~

海塩はなかなか手にはいらないので、ちょびちょび 特別な日に使ったりしてるんだけど、

味が濃いので、ちょっとの量でOKなんだよね。

初めてもらった時に妹から『塩辛いから、量に気をつけてね!』 って言われてて

量を少なめにしたと思っていたのに、塩辛かったです(笑)

それだけ、ミネラルが豊富なんだとか!

もし、海塩使う機会があったら、使う量は気をつけてね!


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プライベート英会話レッスンのアトラスマンツーマン英会話 

今日のレシピは『Chicken Parmesan 2』 

Chicken Parmesan 1はこちら


今日の『チキン パルメザン』は前回のとは違った作り方ですので、
お好みの物を試して見て下さいね。

家では、今日のレシピの方をよく作ってます♪

早速レシピへ~~~~~

『Chicken Parmesan 2』
 Yield : 4 servings


☆Ingredient☆

Chicken breast--------------------------about 85g x 8
Bread crumb-----------------------------2 cup
Dry rosemary----------------------------1 tablespoom
Dry thyme-------------------------------1 tablespoon
Dry or fresh Italian--------------------1 tablespoon
(If you can`t get Italian parsley you may use regulay parsley)
shreddes parmesan cheese----------------1/2 cup
(If you don`t use fresh parmesan cheese you need to 1 cup)
shredded mozzarella cheese--------------1/2 cup
Olive oil-------------------------------3-4 tablespoons
Eggs------------------------------------2
salt and pepper


☆Preparation☆

Preheat the oven to 375 degrees C.

Using a meat tenderizer,vigorously pound each chicken breast
until somewhat thin and thickness is uniform.


☆Recipe☆

Stir the olive oil ,bread crumbs,and hearbs in a bowl and blend.
If bread crumbs still very dry,you may use more olive oil.
(If you dont`t use fresh parmesan cheese you nees to mix the
bread crums and parmesan cheese.)

First.Salt and pepper,then sprinkle frour on bouth side to coat,
the chicken.

The chicken in to eggs and coat with bread crumbs on
bouth sides.

Put on the baking pan and cook 5-8 minutes,each side.

Finnally,add mozzarella cheese and fresh parmesan cheese on
top of chicken.

Bake until the cheese melts and chicken is cooked through,
about 3 to 5 minutes.


これは前回のレシピと違って、トマトソースを使わないので、料理時間が
大幅に短縮されますね。

オーブンを使わずに油で揚げてもOKです。
その時はパン粉にオリーブオイルは混ぜないで使ってください。

もし、オリーブオイルを混ぜるのを忘れてパン粉を付けてしまった場合は
(昨日、私がやっちゃっいました(笑)
上から、オリーブオイルを降りかけて、オーブンで焼いても同じように出来ます。

もし、モッツアレラチーズが無い場合は、パルメザンチーズだけでも、
美味しく出来ますので、とりあえず家にあるもので試して見て下さい。

お料理は楽しみながら、気負わずにやる事が一番ですよ☆

野菜サラダや温野菜、ガーリックブレッドやリゾットなどを付け足すと
ゴージャスなディナーになりますね。

今日のレシピは『Chicken Parmesan』

さて、今日はアメリカ料理じゃなくて、イタリアンですが、
とてもポピュラーでアメリカでも人気のあるメニューを紹介しますね。

『Chicken Parmesan』です。
実はこれ、ほとんどの人が好きで、お友達が来る時とかに作ると 結構好評です。

側にスパゲティーや温野菜、ガーリックブレッドなどを添えてどうぞ♪

『Chicken Parmesan』
Yield : 4 servings

☆Ingredient☆
Olive oil-------------------------------3 tablespoons
Chopped fresh or dry rosemary leaves----1 teaspoon
Chopped fresh or dry thyme leabes-------1 teaspoon
Chopped fresh Italian parsley-----------1 teaspoon
(If you can`t get Italian parsley you may use regulay parsley)
Chicken breast--------------------------about 85g x 8
Tomato sauce----------------------------1 2/1 cup and 1/3 cup(360ml)
(Recipi follows http://blog.mag2.com/m/log/0000192201/107183017?page=1#107183017
or your original)
Shredded mozzarella cheese--------------1/2 cup and 4 tablespoons(120ml)
Greated Parmesan cheese-----------------1 1/5 cup (240ml)
Unsalted better-------------------------2 tablespoons



☆Preparation☆
Preheat the oven to 260 degrees C.

Cut the butter into small pieces.

Using a meat mallet,vigorously pound each chicken until
well thin and same thick.



☆Recipe☆
Stir the oil and hearbs in a small bowl to blend.
Season with salt and pepper.

Brush both sides of the cutlets with the herb oil.
Heat a heavy large oven-proof skillet over high.
Add the cutlets and cook just until brown,about 2 minutes per side.
Remove the skillet from the heat.

Spoon the tomato sauce over and around the cutlets.
Sprinkle 1 teaspoon of mozzarella cheese over each chicken,
then sprinkle 2 teaspoons of Parmesan over each.
Sprinkle the butter pieces atop the chicken.

Bake until the cheese melts and the chicken is cooked through,
about 3 to 5 minutes.


チキン パルメザンの作り方は後一つありますので、これは次に紹介しますね。
カロリーなどを気にするなら、このレシピがいいかも~です。

そして、モッツアレラチーズが手に入らない時は、パルメザンチーズだけでも
OKです。その時はパルメザンを少し増やすといいですね。
それか、お好みのチーズを使ってもOKです。
その時は、モッツアレラのように味が淡白な物がいいでしょう~

でもやっぱり、モッツアレラチーズ使ってみたいって方はここをチェックしてみて!
http://af1.mag2.com/m/af/0000065671/001/s00000000458001/025 


あと、トマトソース レシピの、日本語版はこちらにありまーす。
http://englishrecipi.blog24.fc2.com/blog-entry-5.html

英語版はこちらへ~~~
http://pickcook.blog.shinobi.jp/Entry/8/

そうそう、『パルメザンチーズ』ですが、アメリカ的発音なら
『パルメジャン』です。
ネットで検索した時に、『パルメジャン チーズ』でやったら、
違っていた事が判明!

ちょっとした違いですが、面白いですね。
また、よくTVでは『パルメジャーノ レジャーノ』と言ってたりしますね。

アメリカのケーブルテレビには料理番組専門のチャンネルがあって、
面白いのだけど、アメリカ人の特徴というか、ほんと適当な部分も多いです。

なんか、その野菜って洗ったのかな~???とか
綺麗に皮むけてないけど~~~と言った物も、そのまま切って料理したり、
私が神経質なの~???と疑ってしまう事もしばしば。

アメリカに来た時は一度チェックしてみてね♪
結構面白いです。
チキン料理レシピ  『Chicken Pot Pie』  

アメリカではとてもポピュラーなお料理で、好きな人多いです。
寒い日にはとてもおすすめメニューですよ。

それでは早速、今日のレシピを紹介しますね。 

 『Chicken Pot Pie』  


☆Ingredient☆

Frozen puff pastry--------------4 sheets
Egg-----------------------------1
Chicken Breast halves-----------4 pieces
Cooking oil---------------------2 tablespoons
Butter--------------------------3/5 cup(120ml)
Flour---------------------------4/5 cup(160ml)
Milk----------------------------2 cups(400ml)
Heavy cream---------------------2 1/2 cups(500ml)
Chicken base--------------------4 tablespoons
Minced garlic-------------------1 tablespoon
Small onion---------------------1/2
Frozen green peas---------------1 cup
Chopped carrots-----------------1 cup
Salt and pepper
Pinch fresh grated nutmeg,optional


☆Preparation☆

Beat an egg.
Chop and boil carrots.
Mince the onion.
Defrost the green peas.
Preheat the oven according to the recommended temperature for the crust.


☆recipe☆

Filling
Season chicken with seasoned salt and pepper.
Heat oil in a large skillet over medium-high heat.

Add chicken and saute until cooked through.
Remove from heat and cut into chunks.
Alternatively,you may use precooked chicken.


In a large saucepan,melt butter and then slowly add flour,
stirring until consistency of peanut butter,
but not brown like a roux.

Slowly add milk and cream and keep stirring.
Add chicken base,garlic,ond onion and stir until thickened.

Add peas,carrots,nutmeg,if using,and cut up chicken.
Remove from heat.


Crust
Cut each sheet of frozen puff pastry into 1.5-2cm strips.
Strips should be cut to fit over the top of the pie.

On a large cookie sheet,Weave strips into a lattice large enough
to cover each pot pie.
Brush beaten egg onto each lattice square.


Fill 4 individual ovenproof bowls or casserole with chicken mixture
and then top each with a lattice square crust.
Bake for 10 minutes or until dough has risen and turned
golden brown.



いかがでしたか???ちょっと手間がかかるのを、市販のパイシートを
使って時間短縮です。

材料のChicken baseはチキンブイヨンキューブと同じです。
各メーカーによって味の濃さが違うので、お好みで変えて下さいね。 

チキンポットパイは、このパイ生地を崩した時にでるホワ~とした湯気がまた、
心休まるというか、フゥ~という気持ちにさせてくれます。


 

プロフィール
HN:
ピック
性別:
女性
趣味:
ガーデニング
自己紹介:
住んでいる所
アメリカ東海岸

好きな物
チョコレート、アイスクリーム
へーゼルナッツ チョコクリーム
ケーキ、お茶  
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