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シンプル トマトソース

さて、さて今日のレシピのトマトソースは家では大活躍のソースの一つです。
 簡単だし、作りおきが出来るので、本当に重宝してます♪ 

パスタのソースにはもちろん、ピザやパルメザンチキンにとアイディア次第でいろいろと使える、 一押しのトマトソースです。では、では早速レシピへ~~~~~~♪
 

 Simple Tomato Sauce

 2/3 cup extra-virgin olive oil
 1 small onion, chopped
 2 cloves garlic, chopped
 1 stalk celery, chopped
 1 carrot, chopped
 2 (32-ounce) cans crushed tomatoes
 2 dried bay leaves
 4 tablespoons unsalted butter, optional
seasalt and freshly ground black pepper




 In a large casserole pot or Dutch over, heat oil over medium high heat.

 Add onion and garlic and saute until soft and translucent, about 5 to 10
 minutes.

 Add celery and carrots and season with salt and pepper.
 Saute until all the vegetables are soft, about 5 to 10 minutes.

 Add tomatoes and bay leaves and simmer uncovered on low heat for
 1 hour or until thick.

 Remove bay leaves and check for seasoning.

 If sauce still tastes acidic, add unsalted butter, 1 tablespoon at a time
 to round out the flavors.

 Add 1/2 the tomato sauce into the bowl of a food processor.
 Process until smooth. Continue with remaining tomato sauce.

 If not using all the sauce, allow it to cool completely and pour 1 to 2
cup
 portions into freezer plastic bags. This will freeze up to 6 months. 


いかがでしたか?材料もすぐに準備できますよね。

オリーブオイルが多い?と思われた方もいると思いますが、たっぶりが美味しいですよ。

また、真っ赤なトマトソースが作りたいならアクは取らない事です。 
ピックもトマトソースを作る時はアクは取りませ~ん。

あと一つ!トマト缶ですが、ホールトマトを自分で潰して使ってもOKです。
生のトマトもOKよ。その時は皮を取り除いて使ってね。

このソースは作り置きをして冷蔵しておけば、一ヶ月は十分持ちます。
なので、一度に作っておいて作り置きをすれば、次回にはソースを作る手間が省けて時間短縮にもなりますよね?!
私の場合は、作り置きしたトマトソースはちょっと手間のかかるパルメザンチキンへの利用が多いです!



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プロフィール
HN:
ピック
性別:
女性
趣味:
ガーデニング
自己紹介:
住んでいる所
アメリカ東海岸

好きな物
チョコレート、アイスクリーム
へーゼルナッツ チョコクリーム
ケーキ、お茶  
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