英語の料理レシピ紹介や、アメリカでの出来事など
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『ティラミス』 イタリアのデザートとしては有名なですよね。
これは大人の味!って感じで、男の人にも人気があったりするデザートです。 では、早速ティラミスのレシピへ~! 『Tiramisu』 ☆Ingredient☆ about 32cm x 24cm baking dish 6 egg yolks 2 1/4 cups & 2 tablespoons (500g) mascarpone cheese 1 1/2 cups & 4 tablespoons (360ml) strong sepresso, cooled 2 teasponns dark rum One 21cm round chocolate Cake 8 tablespoons bitterweet chocolate shavings or 4 tablespoons cocoa powder, for garnish ☆Direction☆ Slice chocolate cake in two or three equal pieces In a large bowl, using an electric mixer with whisk attachment, beat agg yolks and sugar until thick and pale, about 5 minutes. Add mascarpone cheese and beat until smooth. Add 1 tablespoon of espresso and mix until thoroughly combined. In a small shallow dish, add remaining espresso and rum, Place the one sliced chocolate cake on the bottom of a baking dish. Pour espressp & rum mixture on top chocolate cake Using 1/2 of mascarpone mixture spread evenly over chocolate cake. repeat the last 2 steps on the second layer Cover tiramisu with plasric wrap and refrigerate for at least 2 hours, up to 8 hours. Before serving, sprinkle with chocolate shavings or cocoa powder. いかがでしたか? 卵黄は火を通さないので、新鮮な卵を使って下さい。 そして、卵黄と砂糖を混ぜて、thick and paleとありますね! このPaleは薄いビールのような色、淡い黄色の事を言っています。 卵黄の色は濃い黄色、またはオレンジ色ですが、よく混ぜると淡い黄色に なりますので、そのくらいまで混ぜて下さい。 チョコレートケーキは、丸いケーキ型でやかずに、鉄板で焼くと、 焼く時間も短縮でき、薄くきらなくてもいいので、扱いやすいです。 そして、冷蔵庫で最低2時間とありますが、本当は1日くらい置いた方が、 スポンジ、エスプレッソ、マスカルポーネがしっとりと馴染んで美味しいですよ エスプレッソが無い場合は、インスタントコーヒーでも十分です。 ピックはインスタントコーヒーを濃いめにして使ってます。 今日はこのレシピを紹介したので、『ティラミス』がムショウに食べたくなって、(4日前にも食べたけどね) スーパーで買い物ついでにマスカルポーネチーズを探したけど見つかりませんでした>< 残念!でも、食べたいよ~ 明日、他のスーパーに行ってみようかな? PR |