英語の料理レシピ紹介や、アメリカでの出来事など
カテゴリー
ブログ内検索
最新記事
フリーエリア
|
× [PR]上記の広告は3ヶ月以上新規記事投稿のないブログに表示されています。新しい記事を書く事で広告が消えます。
チキン料理レシピ 『Chicken Pot Pie』
アメリカではとてもポピュラーなお料理で、好きな人多いです。 寒い日にはとてもおすすめメニューですよ。 それでは早速、今日のレシピを紹介しますね。 『Chicken Pot Pie』 ☆Ingredient☆ Frozen puff pastry--------------4 sheets Egg-----------------------------1 Chicken Breast halves-----------4 pieces Cooking oil---------------------2 tablespoons Butter--------------------------3/5 cup(120ml) Flour---------------------------4/5 cup(160ml) Milk----------------------------2 cups(400ml) Heavy cream---------------------2 1/2 cups(500ml) Chicken base--------------------4 tablespoons Minced garlic-------------------1 tablespoon Small onion---------------------1/2 Frozen green peas---------------1 cup Chopped carrots-----------------1 cup Salt and pepper Pinch fresh grated nutmeg,optional ☆Preparation☆ Beat an egg. Chop and boil carrots. Mince the onion. Defrost the green peas. Preheat the oven according to the recommended temperature for the crust. ☆recipe☆ Filling Season chicken with seasoned salt and pepper. Heat oil in a large skillet over medium-high heat. Add chicken and saute until cooked through. Remove from heat and cut into chunks. Alternatively,you may use precooked chicken. In a large saucepan,melt butter and then slowly add flour, stirring until consistency of peanut butter, but not brown like a roux. Slowly add milk and cream and keep stirring. Add chicken base,garlic,ond onion and stir until thickened. Add peas,carrots,nutmeg,if using,and cut up chicken. Remove from heat. Crust Cut each sheet of frozen puff pastry into 1.5-2cm strips. Strips should be cut to fit over the top of the pie. On a large cookie sheet,Weave strips into a lattice large enough to cover each pot pie. Brush beaten egg onto each lattice square. Fill 4 individual ovenproof bowls or casserole with chicken mixture and then top each with a lattice square crust. Bake for 10 minutes or until dough has risen and turned golden brown. いかがでしたか???ちょっと手間がかかるのを、市販のパイシートを 使って時間短縮です。 材料のChicken baseはチキンブイヨンキューブと同じです。 各メーカーによって味の濃さが違うので、お好みで変えて下さいね。 チキンポットパイは、このパイ生地を崩した時にでるホワ~とした湯気がまた、 心休まるというか、フゥ~という気持ちにさせてくれます。 PR |