昨日はお菓子の家作りに挑戦したピックです。
だけど、パーツをくっつけるノリの代わりのに使用する 粉砂糖の在庫が無い事が判明!
がっかりしながら、とりあえず、パーツを焼いて、 今日、仕上げる予定です。
さて、今日のレシピは ,和風チックなレシピなんですよ~
Grilled Chicken Breast with Ginger and Soy 』
☆Ingredient☆
480ml soy sauce
120ml extra-virgin okive oil
60ml sesame oil
1 lime, juiced
10cm fresh ginger, chopped
2 garlic cloves, chopped
120ml chopped fresh cilantro leaves
4 boneless, skinless chicken breasts, pounded thin
2 tablespoons Hot chili oil
☆Direction☆
combine the 240ml soy sauce, 60ml olive oil,
1 tablespoon Hot chili oil, 2 tablespoons sesame oil,
half of the lime juice, ginger,and garlic,
and 60ml cilantoro in the bottom of each of 2 large freezer bags.
Put 2 chicken breasts in each bag and get them coated with the marinade.
Then set the bags on a work surfase, force the air out and seal them.
Allow chicken to marinade for 1 hour.
You can also freeze the chicken right in the marinade at thsi point.
To do so fold each bag over the chicken 3 times, tape them well,
and date them.
Pu it in the freezer for up to 2 months.
Place a large grill pan or frying pan over medium-high heat.
Fold a few paper towels into a thick square.
Blot some oil on the paper towels and then carefully
and quickly wipe the ridges of the grill pan or frying pan.
Remove the chicken breasts from the marinade
and season with salt and peppre.
Lay the chicken on the hot grill and cook 3 to 5 minutes
on sach side until charred and firm.
今回の作り方で、ちょっと分かりにくいのは
Blot some oil on the paper towels and then carefully
and quickly wipe the ridges of the grill pan or frying pan.
ではないかな?
Blotの意味は
『しみ、よごれ』『汚す、~にしみをつける』と言う意味なので、
ここでは『ペーパータオルにオイルを染み込ませる』って言う意味になります。
英文でもあるように、フライパンやグリルパンは熱くなっているので、
すばやく、表面を拭いてくださいね。
火傷に注意です!!!
日本料理にはよく、生姜(ジンジャー)を使いますが、
アメリカの料理にも、意外と登場するスパイスの一つです。
そして、アメリカのお菓子の家は、ジンジャーブレッドと呼ばれる、
クッキーとパンの中間のようなお菓子で作られているのを
知っていましたか?
名前の通り、生姜が入っているのですが、
結構美味しいんです!
本当のジンジャーブレッド ハウスはこんな感じです。
写真をクリックしたら、拡大してみれます。
このジンジャーブレッド ハウスは
ホワイトハウスの形をした物です。
さて、これから粉砂糖を買って、
お菓子の家を完成させなきゃ~です。
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