英語の料理レシピ紹介や、アメリカでの出来事など
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『Rosemary Grilled Chicken Thighs and Wild Mushroom Sauce』
ローズマリーチキン&マシュルームソース 今回のレシピはちょっと見栄えも良いので、お奨めのレシピです♪ 週末はお友達などを呼んで、ホームパーティーもいいですね! 『Rosemary Grilled Chicken Thighs and Wild Mushroom Sauce』 ☆Ingredient☆ Boneless skinless chicken thighs-----------650-700g Extra-virgin olive oil,for drizzling Coarse salt and black pepper 3 stems fresh rosemary Chicken or vegetable stock---------------1 1/3cup Dried porcini mushrooms------------------28-30g Extra-virgin olive oil-------------------2 tablespoons Bacon------------------------------------3 slises Garilc-----------------------------------2 Cloves Shallot----------------------------------1 large or 1/4 small onion Portobello mushroom----------------------2 (If you can’t get Portbello mushrooms you may use 10 white mushrooms) Flour------------------------------------1 tablspoon Dry red wine-----------------------------1 1/5cup Coarse salt and black pepper ☆preparation☆ Rosemary----------------Leaves stripped and chopped Beacon------------------chopped Portbello mushroom------halved and sliced Garlic------------------crushed Shallot-----------------chopped ☆recipe☆ Heat a grill pan or pan over high heat. Drizzle chicken thighs with oil,season with salt,pepper and rosemary. Grill chicken 5 minutes on each side and remove from to rest for 5 minutes. Place stock in a small bowl and cover. Heat in microwave on high for 2 minutes. Remove stock from microwave with oven mitt. Add dried porcini to the dish and replace the cover. Ateep porcinis in stock 5 to 10 minutes to reconstitute mushrooms. This may also be done on the stovetop. Simmer broth,and mushrooms for 10 minutes over low heat. In a medium skillet,add 2 tablspoons olive oil, saute pancetta, crushed garlic and chopped shallot over medium heat for 3 minutes, to crisp beacon at edges. Add sliced portobello mushrooms to the pan and season with salt and pepper. Saute mushrooms 10 minutes,or until dark and tender. Add flour and cook 1 minute. Add red wine to the pan reduce by 1/2,about 1 minutes. Add reserved stock and porcini mushrooms to the pan and simmer together 1 to 2 minutes longer to combine. Slice chicken thighs and fan out fan out on a plate. Ladle thick mushroom sauce down over sliced chicken and serve. 今日のレシピには聞きなれない2種類のキノコが登場しましたが、 Portbello mushroomは日本語読みではポートベロ マシュルームと言って 大きさが、手のひら大と大きなマシュルームで、 色はシイタケと同じ茶色をしたマシュルームです。 porcini mushroomsは日本語読みでポルチーニ茸と言われていて、 日本のマツタケのような、香り高いちょっとお高めのキノコです。 ですが、美味しいですのでぜひポルチーニ茸で作ってみてください。 お手ごろ価格のポルチーニを見つけましたので、見てみて下さい。 ポルチーニ茸 http://z.la/zg9cw ポルチーニにはちょっと無理!って人は普通のホワイトマシュルームやエリンギなど、 お好みのキノコを使っても美味しくできます♪ので、チャレンジしてみてくださいね。 材料にあるShallotは日本ではエシャロットと呼ばれている、小さい玉ねぎの様な物です。 味は玉ねぎよりもマイルドで、ドレッシングなどにも向いています。 PR |